Изберете страница

В днешната статия от блога на „Инсект Експерт“ ще ви разкажем малко повече за различните видове хлебарки, които се срещат по света и у нас. Всеки един от тези видове си има свои специфични характеристики, които е нужно да бъдат взети предвид в борбата срещу вредителите. Ето какво трябва да знаете за тях:

 

Германски хлебарки

 Те са най-често срещани в домовете на хората, както и в различни бизнес и обществени сгради. Дължината им е около 1,2 сантиметра. Специфичното при германските хлебарки е, че живеят около 12 месеца, но през този период от време снасят значително по-голямо количество яйца от другите видове.

Американски хлебарки

Видове хлебарки 1

Видове хлебарки – жизнен цикъл на американска хлебарка

 Най-големите по размер хлебарки, които можете да срещнете в дома си, достигащи до 2,5 см дължина. Кафяви на цвят с жълтеникави ленти около главата. Американските хлебарки не само, че са бързи и се крият веднага при усещане на човешко присъствие, но и имат крила за летене, макар и да ги използват рядко.

Ориенталски хлебарки

 Те са дори по-големи от американските, но обичайно не се срещат в домовете на хората. Предпочитат по-хладни и влажни зони, като например мазета и канали. Трябва да се има предвид, че ориенталските хлебарки се хранят с отпадъци и могат да бъдат преносители на доста зарази.

Кафявоивичести хлебарки

 Наричат се така заради кафеникавите ленти, преминаващи през предните крила. Това са сравнително дребни по размери хлебарки, които обикновено се крият в пукнатини по пода и мебелите. Предпочитат нишестените храни и като цяло за засищане са им необходими по-малки количества отколкото на останалите видове.

„Инсект Експерт“ ЕООД е специализирана фирма с богат опит в борбата с широк кръг от вредители, в това число и хлебарките. Независимо с какъв вид хлебарки сте се сблъскали в дома си или на мястото, където работите, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще извършим качествени и ефективни дейности по обезпаразитяване, с които трайно ще ви отървем от натрапниците и ще ви върнем спокойствието и комфорта, от които се нуждаете.

Прочетете повече за пръскането срещу хлебарки

Германски хлебарки

Американски хлебарки

Ориенталски хлебарки

Кафявоивичести хлебарки