Изберете страница

Пръскане срещу Дървеници

Пръскане срещу дървеници | Инсект Експерт

Познати са над 74 вида дървеници, които се срещат във всички климатични зони. Паразитират по прилепи, кокошки, лястовици, гълъби, домашни животни и човек.

Обикновена постелна дървеница (Cimex lectularius) – безкрили, пълзящи ектопаразити с плоско леко овално тяло. Дължината на тялото е 4-6 мм, червено кафяви на цвят (цветът варира от степента на напитост с кръв и степента на преработване на поетата кръв). Водят нощен скрит начин на живот, но при голяма численост са активни и през деня. Разпространяват се пасивно (най-често при пренасяне на багаж, мебели, дрехи).

Дървениците се прикрепват към грапави повърхности. Предпочитат за убежища дупки, цепнатини, дюшеци. Избягват светлината (когато са гладни и с висока численост се хранят и на светло): избягват гладки повърхности (стъкло, полирани мебели, гладки метални части).

Целогодишното размножаване, голямата плодовитост, издържането на неблагоприятни условия, разселването с багаж и вещи са предпоставки за висока численост и трудно изтребване.

Дeзинфeĸтopитe oт Инceĸт Eĸcпepт пoдбиpaт нaй-ĸaчecтвeнитe пpeпapaти, ĸoeтo зaeднo c oпитa нaтpyпaн пpeз гoдинитe, и инвестициите ни в модерна техника, вoди дo oтлични peзyлтaти и бързо paзpeшaвaнe нa пpoблeмa.

Най-добро съотношение цена качество!!!

Обработки с машини за студен аерозол и топ препарати срещу дървеници!

* За максимален ефект, препоръчваме да се извършат 2 последователни обработки през период 10 до 14 дена.
Чрез втората обработка се унищожава новоизлюпеното поколение дървеници.
При по-тежки случаи и голямо нападение може да се наложи извършване на последваща обработка през същия интервал от време. Допълнителните обработки се заплащат.