Изберете страница
Начало » Хлебарки

Пръскане срещу Хлебарки

Пръскане против хлебарки | Инсект Експерт

Хлебарките са едни от най-често срещаните инсекти в домовете на хората. По света са познати повече от четири хиляди вида хлебарки, но най-често срещаните (синантропни) видове у нас са четири:

Кафява хлебарка (Blatella germanica) – с размер 15-20 мм, жълто кафява, обитава най-вече жилищата. Обича топли места с лесен достъп до храна и вода – кухни, бани, килери, фурни, хладилници и др.

Черна хлебарка (Blatta orientalis) – с размер 20-30 мм, черно кафява, обитава мазета и канали. Предпочита хладни и влажни места – мазета, канали, бани и др.

Американска хлебарка (Periplaneta americana) – с размер 40-50 мм, ръждиво кафява, могат да летят. Обитава топли и влажни места – мазета, абонатни станции, канализация.

Дългоантенеста хлебарка (Supella longipalpa) – с размер 15-20 мм, кафеникава. Предпочита топли и сухи места с малък достъп до вода – библиотеки, архиви, мебели и др.

Освен че са неприятни хлебарките пренасят и различни патогенни за човека микроорганизми (салмонела, стафилококи и др.), причиняват чревни инфекции (коремен тиф, дезинтерия и др.), а обвивките им причиняват астма и алергии.

Хлебарките имат способност да развиват резистентност към препарати при често използване с неподходяща концентрация и доза и така борбата с тях става по-трудна, необходими са повече обработки за решаване на проблема.

Дезинфекторите от Инсект Експерт подбират най-качествените препарати, което заедно с опита натрупан през годините води до отлични резултати и разрешаване на проблема.

VIP Обработка! ОТСТЪПКА + ПОДАРЪК!

Изпръскване на помещенията + ПОДАРЪК, поставяне на гел срещу хлебарки. 

Получи повече, не плащай повече! Сега пестите до 26 лева!

Можете да ползвате Вашият БЕЗПЛАТЕН гел, само още:

Ден(а)

:

Час(а)

:

Минути(и)

:

Секунди(и)

До 150 кв.м.

невидимо е
54 лв
 • с включен ДДС
 • гаранция 6 месеца *
 • Време за реакция до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

До 200 кв.м.

невидимо е
64 лв
 • с включен ДДС
 • гаранция 6 месеца *
 • Време за реакция до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

До 250 кв.м.

невидимо е
74 лв
 • с включен ДДС
 • гаранция 6 месеца *
 • Време за реакция до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

* Над 250 кв.м. – по договаряне.

* за да се възползвате от нашата 6 месечна гаранция, е необходимо да се направи втора обработка на обекта (заплаща се), 15-20 дни след първоначалната.
Ако сме извършили 2 обработки през указания срок и в рамките на 6 месеца отново се появи проблем, третирането е за наша сметка.

Какво трябва да знаете за препаратите против хлебарки които използваме?
 • Препаратите за борба с хлебарки, които използва нашата фирма са абсолютно безвредни за хората и топлокръвни домашни любимци. Опасни са за водни организми, но само ако попаднат във водата.
 • Препаратите не могат да навредят на растенията във Вашия дом.
 • Препаратите нямат мирис и отровни изпарения. За да постигнат целите си и да унищожат хлебарките в дома те не отделят вредни изпарения, чрез които да изкарат вредителите от убежищата им.
 • Залагаме на препарати от реномирани световни производители, с дълъг остатъчен ефект и микрокапсулни технологии, щадящи околната среда и здравето на човека.
 • Всички препарати са одобрени от Министерство на здравеопазването за ползване в домашни условия.

 

Как да се подготвите преди посещението на специалист от нашата фирма за борба против хлебарки?
 • Ако разполагате с аквариум го покрийте добре. Спрете въздушната помпа, докато трае обработката.
 • Постарайте се да няма храна на открито.
 • Вдигнете от земята посудата за хранене и вода на домашния любимец.

Не е необходимо да извършвате никакви други специални приготовления.

 • Не изпразвайте шкафовете си.
 • Не местете мебелите.
Как протича обработката против хлебарки?

Обработките се извършват с воден разтвор на специализирани препарати, против хлебарки. Не остават петна по мебелите и стените.

Работим със съвременни препарати, с които няма нужда да се “олива” цялото Ви жилище. Третира се частично на нужните места, през които най-често преминават хлебарките. Вредителите преминават през обработените повърхности, разнасят препаратите, “заразяват” други хлебарки, които не са били отровени. Получава се ефектът на доминото. Хлебарките започват да намаляват, всеки ден все по-малко и по-малко, докато накрая напълно изчезват от домът Ви.

По време на обработката се третират долните части на стените. Под и зад мебели и уреди. Третира се цялото жилище.

 • В кухнята – под, зад, над и около шкафовете и уредите. Не се третира върху посудата, затова няма нужда да се изнасят всички чинии от шкафовете.
 • В хола, спалните и коридорите – преминава се по долната част на стените, и където е възможно между мебелите и стените. Первази и радиатори.
 • В банята и тоалетната – обикновено се обработва горната част на стените над плочките, или ако се налага по тавана. Обработват се тръбите, ако минават през помещението. Около мивки и тоалетни чинии, както и под ваната, ако е възможно.
 • Ревизионни отвори, щрангове – това е “магистралата” на хлебарките между нашите жилища. Затова задължително се обработват всички ревизионни отвори, щрангове и тръби, които минават през жилището.
Какво трябва да направите след обработка с нашите препарати против хлебарки?

Нищо специално, което да нарушава нормалното ежедневие.
Почиствате жилището нормално, включително и подовете.
Ние сме обучени да използваме инсектицидите по начин, който не застрашава здравето на човека или домашните любимци.

Имаме бебе в къщи. Опасно ли е?

Краткият отговор е: Не.

Дългият:

Препаратите, които използваме при обработка са безопасни за хора и топлокръвни животни. Бебетата със сигурност влизат в тази категория. Важното е да знаете как правилно да използвате биоцидите. Нашите специалисти са добре обучени и знаят как, къде, в каква концентрация и през какъв интервал да използват всеки един препарат. Със сигурност да съжителствате с хлебарки е по-вредно за Вашето бебе.

Разбира се, препаратите са безвредни само ако ги използвате правилно. Ако си закупите препарат от търговската мрежа, спазвайте стриктно инструкциите от етикета. 

Не купувайте препарат само защото съседа, приятел, колега или някой друг Ви е казал, че това е средството, освен ако човекът не се занимава професионално с ДДД услуги. Често в практиката си виждаме и чуваме безумни неща, които не разрешават а задълбочават проблемите.

Ако се колебаете, позвънете ни за консултация. Безплатно е!

С какво ние от Инсект Експерт ще Ви бъдем полезни?

Като цяло никой не може да размаха вълшебна пръчица и да ни отърве от вредителите мигновено, като с магия. Ние не сме нещо по-различно от всички други, и е трудно да се хвалиме сами себе си.

Работим тази работа, защото вярваме, че с действията си помагаме на хората. Стремим се да даваме най-доброто от себе си и се надяваме нашите клиенти да го оценяват.

Как го постигаме?

Дезинфекторите на Инсект Експерт са специалисти със сериозен опит в унищожаването на хлебарки. Всички дезинфектори са преминали през обучение, плюс допълнителни курсове за повишаване на квалификацията. Те са натрупали опит между 3 и 10 години.

Стремим се да следим новостите на пазара. Да сме запознати с иновациите, с новите продукти, с актуалните препарати. Винаги избираме най-добрите, премиум препарати на пазара. Имаме стриктна система, чрез която проследяваме и събираме обратна връзка от Вас, клиентите. Слушаме какво Ви харесва и какво не Ви харесва. Ако се натрупат негативи, веднага търсим причина. Търсим какво не работи, какво да подобрим, какво да променим. Гъвкави сме и не се скъпим. Освен препаратите, поддържаме и оборудване на топ ниво.

Работата всеки ден ни изненадва. За нас няма два еднакви обекта. Всеки един обект идва със своите трудности, предизвикателства и различни решения. Унищожаването на вредители е екипна работа, между дезинфекторите и клиента. Без вашето доверие и подкрепа, често би било трудно да се получи нещо.

Ако се нуждаете от съвет за борба с хлебарките, не питайте, лекаря, аптекаря или учителя. Те имат страхотна експертиза в своята област. Ние знаем как да премахваме хлебарки. Обадете ни се!

Ако имате други въпроси свързани с борбата с хлебарките, отровите за хлебарки или за това как да Ви отървем от хлебарките, не се колебайте да се свържете с нас на тел.: 0893 05 46 03 или имейл: office@insectexpert.net.

Не хабете време и средства купувайки купища къщички, лентички, спрейове или поредното чудотворно “ефикасно средство против хлебарки”.  Доверете се на нашия опит.

Не пропускайте да се запознаете и с нашите предложения за обезпаразитяване на входове, както и абонаментни ДДД услуги!

Всички цени са крайни с включен ДДС