Изберете страница
Начало » Борба с вредители » Против мравки

Ефективни методи против мравки

 

Мравките – тези мънички вредители могат да ви създадат големи неприятности. Вижте кои са най-ефективните методи против мравки. Те ще ви помогнат да се справите с нашествениците. Ако проблемът е по-сериозен, доверете се на професионална фирма, която използва доказани методи и препарати против мравки.

 

Защо трябва да вземете спешни мерки против мравки?

Против мравки 1

Против мравки – спешни мерки

Обикновено тези вредители влизат в дома ви, за да търсят храна или подслон. Открият ли тези условия те бързо развиват своя колония, а вие спешно трябва да вземете ефективни мерки против мравки. За целта се запознайте с техните навици и направете така, че да не се върнат отново.

Мравките живеят в колонии, чиито размер може да варира т няколкостотин индивида до хиляди. Ако търсите успешни методи против мравки, трябва да знаете, че те обикновено установяват колониите си под земята или в дърветата. Те обаче са доста адаптивни и могат да се заселят и зад стените в дома ви.

За успешна борба против мравки трябва да сте наясно, че колонията има своя кралица, както и мравки, които изпълняват конкретни задачи. Първите, които влизат в дома ви, са разузнавачи. Те търсят храна и вода. Ако ги намерят, ще се върнат с армия от стотици вредители, а вие трябва бързо да търсите методи и препрати против мравки. Причината? Те могат замърсят храната ви с вредни бактерии.

 

Любимите места на мравките в дома

За да изберете най-подходящите методи против мравки, трябва да знаете къде най-често обичат да се събират те. Обикновено си проправят път към кухнята или килера в търсене на храна. Не рядко можете да ги намерите в банята или дори в пералнята, тъй като може да бъдат привлечени от влагата. Спешни мерки против мравки трябва да вземете, ако видите, че те се събират около купчина трохи, близо до кофата ви за боклук или дори в купата за храна на вашия домашен любимец. Ако видите мравуняци близо до фасада на дома ви, бързо трябва да намерите подходящи препарати против мравки.

Мравките могат да бъдат неудобство по всяко време на годината, но са най-активни през пролетта, когато излизат от зимния си сън в търсене на храна, както и през есента, когато търсят подслон. Ключът в успешната борбата против мравки е да не чакате прекалено дълго, докато колонията им се разрасне.

 

Домашни рецепти против мравки

Против мравки 2

Против мравки – домашни рецепти

Ако колонията от нашественици в дома ви не е много голяма, можете да използвате няколко домашни рецепти против мравки. Направете разтвор от вода и оцет в съотношение 50/50 вода и дезинфекцирайте всички повърхности в дома си. Това е доказано средство против мравки, тъй като те не понасят миризмата на оцет. Той няма да ги убие, но ще ги задържи настрана, докато извикате професионална фирма, която да ви отърве от тях.

Други аромати, които можете да използвате против мравки, са: канела, карамфил, бебешка пудра, мента, кафе, цитрусови кори. Наръсете някой от тези продукти около местата, откъдето вредителите могат да влязат в дома ви.

 

Инсектициди против мравки с остатъчно действие

За да унищожите натрапниците, можете да използвате препарати против мравки под формата на разтвор, прах или гел. Пръскането с отровен разтвор е бързо, но има краткотраен ефект против мравки. Той може да засегне само отделни индивиди, които са едва около 10% от колонията. Така останалите разбират за опасността и се преместват на друго място, така че този метод не е най-ефективния против мравки.

Препаратите под формата на прах и гел имат много по-голям успех в борбата против мравки. Те не действат веднага, полепват по крачетата на вредителите и така се заразява цялата колония.

 

Защо е необходима професионална фирма за борба против мравки?

Против мравки 3

Против мравки – доверете се на професионална фирма

Сигурно много от вас смятат, че могат да се справят с вредителите като си вземат препарати против мравки или използват домашни методи. Истината е, че така ще успеете да убиете няколко индивида, но едва ли ще се отървете от колонията.
Може би си мислите, че няма нищо сложно и опасно в борбата против мравки? Че ще ви излезе по-евтино, отколкото да извикате професионална ДДД фирма? Не искаме да ви отчайваме, но ако нямате опит в използването на методи и препарати против мравки, ще изгубите много време и средства, а резултатът остава под съмнение.

Вижте защо е необходимо да извикате професионална фирма за обработка против мравки.

– Сигурни резултати  – Професионалната ДДД фирма има нужния опит и умения в третирането на помещения против мравки.
– Обработка на големи площи – Фирмата за борба против мравки може ефикасно да обработва големи площи като жилищни сгради и складове.
– Безопасност – Професионалната фирма използва висококачествени препарати против мравки, които са подходящи за домашна употреба. Те са безвредни за хората, домашните животни и растенията.
– Бързина – ДДД фирмата ви гарантират бърза обработката на помещенията против мравки. Така ще спестите много време, оставяйки дома си в сигурни ръце.
– Специална оферта – За да не харчите излишно за борба против мравки, изберете професионална фирма, която ще ви изготви специална оферта спрямо вашите нужни и съответните помещения.

 

Как да изберете фирма за обработка против мравки?

Преди да наемете професионална фирма за обработка против мравки, направете предварително проучване. Уверете се, че тя има всички необходими квалификации за работа с отровни вещества и приложението им. Проверете от колко време се занимава с борба против мравки  и има ли отзиви от други клиенти. И не на последно място, попитайте предварително за цената, която фирмата ще ви поиска за обработването на конкретния обект против мравки.

 

Защо да изберете Инсект Експерт за обработка против мравки?

Против мравки 4

Против мравки – изберете Инсект Експерт

Ако не знаете коя фирма да изберете за обработване на дома ви против мравки, вижте защо да изберете Инсект Експерт:
– Ние от Инсект Експерт предлагаме сигурна борба против мравки в: частни домове, офиси, жилищни кооперация, тавани, мазета, складове и други.
– Работим с препарати против мравки от водещи световни производители, които са лицензирани за домашна употреба от Министерство на здравеопазването. След извършената от нас борба с вредители няма да се налага да напускате дома си.
– Получавате индивидуална консултация от екипа ни на място.
–  Идваме на безплатен оглед и след това изготвяме индивидуален план и оферта  за обработка против мравки за всеки отделен обект.
–  Издаваме необходимите документи след обработка на помещенията против мравки, които да представите при проверка от РЗИ (ХЕИ).

За още полезна информация или консултация, посетете нашия сайт insectexpert.net.

Защо трябва да вземете спешни мерки против мравки?
Любимите места на мравките в дома
Домашни рецепти против мравки
Инсектициди против мравки с остатъчно действие
Защо е необходима професионална фирма за борба против мравки?
Как да изберете фирма за обработка против мравки?
Защо да изберете Инсект Експерт за обработка против мравки?