Изберете страница

Какво трябва да знаете за борбата с гризачи?

 

За да се отървете от гризачи, нападнали дома ви или други помещения, разчитайте на професионална ДДД фирма. Нейни основни дейности са: дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Именно дератизацията е унищожаването на гризачи (мишки и плъхове). Тя може  да се осъществи чрез физични, химични и биологични методи. Ето няколко полезни съвета от нас за борба с различни видове гризачи.

 

Видове гризачи

Гризачи 1

Гризачи – видове

Преди да се спрем на борбата с гризачи, нека да видим какви са разликите между тях. Най-често срещани у нас са мишките и плъховете. Мишките са по-малки от плъховете. Те са по-любопитни, за разлика от плъховете, които са предпазливи. Ето още няколко особености, по които да познаете с какви точно гризачи си имате работа.

 

Плъхове:

 • Тези гризачи са склони да ядат по-голямата част от храната си наведнъж.
 • Отлични плувци – гризачи, живеещи в канализацията.
 • Плъховете, които обитават покривите, предпочитат да ядат зърнени храни, плодове, сладкиши и фъстъчено масло. Този вид гризачи рядко се хранят с месо и риба.
 • Покривните плъхове е отлични катерачи.
 • При този вид гризачи действат повече отровите, отколкото капаните.

 

Мишки:

 • Мишките се хранят често на малки порции. Ако храната е изобилна, могат да направят 20-30 посещения на хранителния си източник през нощта.
 • Този вид гризачи предпочитат зърнени храни и семена, но могат да ядат месо, фъстъчено масло и сладко.
 • Установяват се близо до хранителния източник, който са открили, за разлика от другите гризачи – плъховете, които изяждат храната и продължават да търсят нова.
 • Често се крият в стените, килерите, шкафовете и по таваните.
 • По-лесно ще заловите тези гризачи с капан, отколкото с отвора, заради тяхната любопитна природа да проверяват непознати обекти.

 

Характеристики, валидни за всички видове гризачи

Гризачи 2

Гризачи – характеристики

За да можете да се справите с появилите се гризачи, първо трябва да изучите слабите им места. Те ще ви насочат как да действате в борбата срещу тях.

 • Всички гризачи се възпроизвеждат бързо и са активни през нощта.
 • Без проблем всички гризачи могат да прегризат почти всичко, което се изпречи на пътя им.
 • Имат слабо зрение, но силно развито обоняние, затова отровите за гризачи с приятен за тях аромат са толкова ефективни.
 • Вредителите гризачи най-често се движат покрай стените. Това са и местата, до които можете да поставите капани.

 

Опасностите, които гризачите крият

Вредителите гризачи като мишки и плъхове разнасят зарази и болести. Те могат да заразят храната, която консумирате или продукцията, съхранявана в производствени цехове и складове.

Тези видове гризачи съществуват съвместно с хората и се свързват тясно с човешките местообитания за храна, вода и подслон. Ако открият всички тези условия, неканените гризачи започват да се размножават много бързо.

 

Предимства на професионалното унищожаване на гризачи

Гризачи 3

Гризачи – опасности

Всички видове гризачи са доста хитри и бързи същества, които не се хващат лесно в поставените капани. Борбата с тях може да бъде дълга и изтощителна и никога не е е сигурно какъв точно ще е крайният резултат. Затова най-добре се доверете на специализирана фирма за унищожаване на гризачи. Можете да я извикате в: дома, офиса, търговския обект или друго помещение, в което са се появили досадните и опасни гризачи.

Вижте какви са нейните предимства:

– Работи ефективно – Най-важната задача на професионалната фирма за унищожение на гризачи е да ви отърве от вредителите. И тя го прави бързо и ефективно! Има нужния опит и утвърдени във времето методи, които гарантират безпроблемно справяне с всички гризачи. Знае къде да слабите места на плъховете и мишките и ги използва срещу тях.

– Гарантира сигурност и безопасност – Професионалната ДДД фирма има нужната квалификацията за безопасна работа с препарати за унищожаване на гризачи. Тя гарантира както вашата сигурност, така и тази на имуществото ви, домашните любимци и всички ценни за вас предмети по време на борбата с гризачи.

 – Пести ви време и средства – Професионалната фирма е посетила десетки, дори стотици адреси за унищожаване на гризачи. Тя знае как да работи бързо, за да не губи вашето време. Освен това е много по-изгодно да наемете фирма за борба с гризачи, отколкото сам да се опитвате да се справите с вредителите на принципа проба-грешка.

– Може да обработва големи площи – Ако имате голяма площ, която е засегната от свръх популация на гризачи, няма по-добро решение от това да извикате професионална ДДД фирма.

 

Как протича унищожаването на гризачи от Инсект Експерт?

Гризачи 4

Гризачи – справяне с вредителите

Ние от Инсект Експерт сме специалисти в борбата с гризачи. Гарантираме ви дълготрайно решение на проблема с плъховете и мишките. Първоначалният оглед, който извършваме, е безплатен. Цената за унищожението на гризачи се определя на база броя отровни точки, които е необходимо да се поставят в конкретния обект. С цел постигането на дълготраен ефект, след огледа изготвяме индивидуален план и оферта.

Когато поставим необходими средства за унищожаване на всички гризачи, предлагаме безплатно второ посещение. На него проверяваме всички заложени отровни точки и при необходимост ги зареждаме повторно. Практиката ни показва, че този метод на работа дава най-добри резултати в борбата с гризачи.

 

Защо да изберете Инсект Експерт за унищожаване на гризачи?

Фирма „Инсект Експерт“ ЕООД е специализирана в борбата с вредители, сред които и гризачи. Предлагаме ефикасно обработване на всякакви видове помещения в град София – домове, офиси, мазета, тавани, складове, жилищни сгради и други. Ние използваме ефективни и безвредни за човека препарати, които доказано унищожават различните видове гризачи. Работим само с водещи световни производители. Препаратите, които използваме, са лицензирани за домашна употреба и одобрени от Министерство на здравеопазването. Можете да сте сигурни, че дори вашите домашните любимци и растения ще бъдат в безопасност след унищожаването на гризачи.

Ние от „Инсект Експерт“ ЕООД гарантираме, че всеки наш клиент ще получи необходимото внимание и качествено обслужване. Можем да ви издадем и необходимите документи, които да представите при проверка от РЗИ (ХЕИ). Ако имате нужда от още информация или от индивидуална консултация, посетете нашия сайт insectexpert.net.

Доверете се на опита в борбата с вредните гризачи. Изберете Инсект Експерт!

Видове гризачи
Характеристики, валидни за всички видове гризачи
Опасностите, които гризачите крият
Предимства на професионалното унищожаване на гризачи
Как протича унищожаването на гризачи от Инсект Експерт?
Защо да изберете Инсект Експерт за унищожаване на гризачи?