Изберете страница
Начало » Борба с вредители » Пръскане срещу дървеници

Подготовка и полезни съвети за пръскане срещу дървеници

Дървеници са нападнали дома си? Значи имате нужда от професионална помощ, за да се справите с тези опасни вредители, разнасящи болести и зарази. Най-сигурният начин да се отървете от тях е чрез пръскане срещу дървеници. Вижте какво трябва да знаете за него – подготовка и полезни съвети. Ще разберете и защо е нужда ДДД фирма за извършване на ефективно пръскане срещу дървеници.

 

Какво представляват дървениците?

Пръскане срещу дървеници 1

Пръскане срещу дървеници – същност

Преди да започнем със съвети за пръскане срещу дървеници, нека първо ви запознаем с тези вредители. Съществуват горски и пocтeлни (ĸpeвaтни) дървеници. Вторите са тези, които най-често нападнат дома ви. Те са дребни, плоски насекоми, с червено-кафява окраска , които се хранят с кръв – основно човешка. То този начин пренасят зарази. Активни са през нощта и се крият най-често в: дървените мебели, матраците и пукнатините в дома. Това са и местата, които задължително се обработват при пръскане срещу дървеници.

Можете да познаете, че домът ви е нападнат от дървеници по мaлĸитe тoчици зacъxнaлa ĸpъв въpxy paмĸитe нa лeглaтa, мaтpaцитe и cпaлнoтo бeльo. Видите ли ги, значи е време за пръскане срещу дървеници. Вредителите най-често идват на собствен ход по стените или се пренасят от птици и прилепи. Другият вариант е да сте ги докарали с транспортирането на багаж – мебели, дрехи и други.

 

Kaĸ дa пoдгoтвитe жилищeтo пpeди пpъcĸaнe срещу дървеници?

Ако вече сте установили наличието на тези неприятни насекоми, значи е време за пръскане срещу дървеници. Независимо дали ще го правите сами или сте решили да се доверите на професионална ДДД фирма, има няколко неща, които е добре да спазите. Те са свързани с предварителната подготовка при всяко пръскане срещу дървеници.

– Изметете и почистете подовете в дома си, за да премахнете колкото се може повече от яйцата на дървениците;
– Изхвърлете всички отпадъци преди плануваното пръскане срещу дървеници;
– Осигурете достъп на фирмата за пръскане срещу дървеници до матраците;
– Освободени всички гардероби, скринове и шкафове в дома си, за да може да се осъществи успешно пръскане срещу дървеници;
– Не оставяйте хранителни продукти на открито, докато се извършва пръскане срещу дървеници;
– Преди и след пръскане срещу дървеници изперете дрехите и спалното бельо пpи тeмпepaтypa 60 гpaдyca.

 

Пръскане срещу дървеници – съвети

Пръскане срещу дървеници 2

Пръскане срещу дървеници – полезни съвети

Вижте нашите полезни съвети за пръскане срещу дървеници, които ще ви помогнат в борбата с тези вредители. На първо място трябва да знаете, че при наличието на такъв проблем, пръскане срещу дървеници се извършва задължително във всички помещения. Никога не знаете където точно вредителите са разпръснали яйцата си.

Пръскане срещу дървеници всъщност е част от процеса по дезакаризация. Той включва методи за превенция и третиране на засегнатите зони. Борбата с тях е трудна, защото те са много устойчиви спрямо химически влияния и умеят да се крият добре на труднодостъпни места. Всичко това може да възпрепятства плануваното пръскане срещу дървеници, затова е най-добре да се доверите на професионалистите. Те не само използват ефективни препарати, но и ги комбинират с други мерки за отстраняване на вредителите. Важен момент във всяко пръскане срещу дървеници е да бъдат унищожени не само развитите индивиди, но и техните яйца.

 

Как протича едно пръскане срещу дървеници?

Най-напред при пръскане срещу дървеници се третират рисовите зони. Това са: легалата, матраците, гардеробите, дрешниците, килерите и всички видове шкафове, скринове, ракли и чекмеджета. Пръскане срещу дървеници се прави задължително във всички помещения, дори видимо да не се засегнати. Причината е, че яйцата на тези вредители се разнасят много лесно.

В някой индивидуални случаи може да се наложи  пръскане срещу дървеници и върху стените, защото те обичат да се крият под тапети, ламперии и всякакви видове облицовки. Обработват се и всички пукнатини в помещенията, тъй като кръвопиещите насекоми обичат да се крият в тях.

По време на всяко пръскане срещу дървеници вие и домашните ви любимци трябва да напуснете помещенията. За най-добър ефект се изисква запечатване за 24 часа.

 

Кога и защо се прави второ пръскане срещу дървеници?

Пръскане срещу дървеници 3

Пръскане срещу дървеници – Второ пръскане

За да сте сигурни, че сте се отървали от всички вредители и техните яйца, е добре да се направи второ пръскане срещу дървеници в рамките на 7 до 14 дни след първото.

В много редки случаи се налага и трето пръскане срещу дървеници. То се извършва между 15 и 28 дни след второто, най-вече на места, които са затрупани от неизползвани мебели, стари книги, дрехи. След пръскане срещу дървеници е добре да не отмивате препарата поне няколко дни. Колкото по-дълго остане, толкова по-добър ще бъде ефектът му. Ако по време на извършеното пръскане срещу дървеници, дрехите, кърпите или спалното ви бельо са били опръскани, трябва да ги изперете при температура не по-ниска от 40-45 градуса.

 

Предимствата на професионалната фирма за пръскане срещу дървеници

Всяко пръскане срещу дървеници има своите тънкости, за да бъде успешно. Вижте защо да изберете професионална ДДД фирма за справянето с тази не лека задача:

– Доказан резултат – Професионалната фирма има нужния опит, знания и умения, които гарантират ефективно пръскане срещу дървеници.
– Безопасност –
Професионалната ДДД фирма има нужната квалификацията за безопасна работа с препарати за пръскане срещу дървеници. Тя гарантира вашата сигурност, тази на имуществото и домашните любимци, ако имате такива.
– Бързина – Опитът, който ДДД фирмата има в пръскане срещу дървеници, ѝ позволява да работи бързо. Тя знае колко важно е вашето време и не би си позволила да го загуби. Все пак препоръката е най-добрата реклама за нея.
– Индивидуална оферта – Професионална фирма за пръскане срещу дървеници предлага безплатен оглед, на който може да ви изготви индивидуална оферта спрямо конкретни ви нужди.

 

Защо да изберете Инсект Експерт за пръскане срещу дървеници?

Пръскане срещу дървеници 4

Пръскане срещу дървеници – доверете се на Инсект Експерт

Фирма „Инсект Експерт“ ЕООД е специализирана в борбата с вредителите и има богат опит в ефективното пръскане срещу дървеници. Ние работим на територията на град София. Използваме висококачествени и безвредни за човека препарати за пръскане срещу дървеници, лицензирани за домашна употреба и одобрени от Министерство на здравеопазването.

Ние от „Инсект Експерт“ ЕООД гарантираме, че всеки наш клиент ще получи внимание и качествено обслужване. Можем да ви издадем и необходимите документи, които да представите при проверка от РЗИ (ХЕИ), след направеното пръскане срещу дървеници. За още полезна информация или консултация, посетете нашия сайт insectexpert.net.

Какво представляват дървениците?
Kaĸ дa пoдгoтвитe жилищeтo пpeди пpъcĸaнe срещу дървеници?
Пръскане срещу дървеници – съвети
Как протича едно пръскане срещу дървеници?
Кога и защо се прави второ пръскане срещу дървеници?
Предимствата на професионалната фирма за пръскане срещу дървеници
Защо да изберете Инсект Експерт за пръскане срещу дървеници?