Изберете страница
Начало » Борба с вредители » Пръскане срещу бълхи

Пръскане срещу бълхи – видове и полезни съвети

 

Бълхите – тези малки, досадни и вреди паразити са ви нападнали? Няма място за паника, защото ние от Инсект Експерт сме експерти във всички видове пръскане срещу бълхи. Ще ви дадем полезни съвети как да се отървете от вредителите, а ако ни се доверите, ще го направим бързо и ефективно вместо вас. Вижте защо е толкова важно извършването на професионално пръскане срещу бълхи!


Защо са опасни бълхите?

Пръскане срещу бълхи 1

Пръскане срещу бълхи – опасни бълхи

Бълхите са малки паразити, които се хранят с кръвта на своя гостоприемник – човек или топлокръвни животни. Най-често ще разберете за присъствието им по ухапванията им, които причиняват сърбеж и дребен червен обрив по краката. Видите ли го, значи е време за пръскане срещу бълхи, защото те пренасят редица инфекции и болести. Сред тях са: eндeмичeн миши тиф, тyлapeмия, чyмa и дopи aнтpaĸc. Това би трябвало да ви убеди в нуждата от спешно пръскане срещу бълхи. Най-добре е да разчитате на професионална фирма, тъй като борбата с тези паразити крие много неизвестни.

 

Подготовка за пръскане срещу бълхи

След като сте установили наличието на бълхи в дома си, е време да вземете спешни мерки. Най-добре изберете професионална фирма за пръскане срещу бълхи, ако искате гарантирано да се отървете от натрапниците. Хубавото е, че в този случай няма да се налага да извършвате предварителна подготовка. Даже е препоръчително да не чистите и подреждате, за да не разнасяте бълхите. Освен това за фирмата, която ще извършва пръскате срещу бълхи, е по-добре да види помещенията в реалното им състояние, за да се ориентират по-лесно в обстановката.

Ако пък искате да се справите сами с въпросното пръскане срещу бълхи, ви чака малко предварителна работа:
– Изчистете с пpaxocмyĸaчĸa пoдoвeтe нa вcичĸи пoмeщeния в жилищeтo, за да може да премахнете по-голяма част от яйцата на вредителите.
– След това ги измийте с препарат, за да си спестите работа по последващото пръскане срещу бълхи.
– Изтупайте всички завивки, спалното бельо и дрехите си преди плануваното  пръскане против бълхи.
– Изхвърлете натрупания отпадък от дома си.
– Освободете гардеробите и шкафовете, за да можете по-лесно да извършите пръскане срещу бълхи в тях.
– Ако имате домашния любимци, трябва да обезпаразитите и тях, иначе ще се наложи повторно пръскане срещу бълхи.
– Ако мазето ви е засегнато от нашествието на вредителите, проверете дали в него не живеят кучета, котки, плъхове или други животни. Можете да продължите плануваното пръскане срещу бълхи, ако сте сигурни, че мазето е чисто.

 

Пръскане срещу бълхи – етапи

Пръскане срещу бълхи 2

Пръскане срещу бълхи – видове

Ако сам ще се борите с досадните вредители, трябва да си подсигурите надежден препарат за пръскане срещу бълхи. Прочетете внимателно инструкциите, за да гарантирате своята безопасност и тази на околните. Намерете си подходяща пръскачка, с която да разнесете препарата. Разредете го в указаното съотношение. Бъдете внимателни, защото неправилното изпълнение на тази стъпка, може да не доведе до желание ефект. След като приключите с вашето пръскане срещу бълхи, изчаквайте карантинния срок на препарата.

 

Видове препарати за пръскане срещу бълхи:

Ако ви е трудно да се ориентирате какъв точно препарат за пръскане срещу бълхи да използвате, разчитайте на професионална ДДД фирма. Има много видове препарати – с или без мирис, за закрити и открити помещения. С всички тях можете да извършите пръскане срещу бълхи, но е нужно да познавате спецификите им.

Съвет: Трябва да разберете откъде идват бълхите. Ако не локалиризате източника и не предотвратите повторното заразяване, дори след обилно пръскане срещу бълхи, те ще се появят отново. Ако мислите, че не можете да се справите с тази част от планираното пръскане срещу бълхи, най-добре се доверете на професионалистите.

 

Препарати за пръскане срещу бълхи на закрито

Най-важното при извършването на пръскане срещу бълхи в закрити помещения е те да бъдат старателно третирани, защото вредителите умират, само ако отровата попадне върху тях. Освен подовете, трябва да напръскате и до 1 метър по стените, защото бълхите могат да скачат и то доста добре. Това е нелека задача, особено ако става въпрос за пръскане срещу бълхи в дома, затова изберете ДДД фирма, която да направи това вместо вас.

 

Препарати за пръскане срещу бълхи на открито

Пръскане срещу бълхи 3

Пръскане срещу бълхи – препарати

В този случай се работи с друг вид препарати за пръскане срещу бълхи. Важно е да се съобразите с атмосферните услови и най-вече дали няма да вали в близките няколко дни, за да не се обезсмисли извършеното пръскане срещу бълхи. Освен това температурите не трябва да са много високи, тъй като препаратът за пръскане срещу бълхи се изпарява много бързо и губи от свойствата си.

 

Безопасност при пръскане срещу бълхи

Всяко пръскане срещу бълхи е свързано с използването на препарати с различни степен на токсичност. Ако се доверите на професионална фирма, ще избегнете опасността да ги използвате сам. Тя работи с висококачествени препарати за пръскане срещу бълхи, одобрени от Министерство на здравеопазването. Наясно е с всички мерки за безопасност преди, по време и след всяко пръскане срещу бълхи.

Ако сами ще се борите с вредителите, трябва да знаете, че по време на пръскане срещу бълхи и последващото проветряване, в помещенията не трябва да има хора или домашни животни. След преминаване на карантинния срок, помещенията отново са безопасни за обитаване.

 

Защо да изберете Инсект Експерт за пръскане срещу бълхи?

Пръскане срещу бълхи 4

Пръскане срещу бълхи – доверете се на нас!

Ако се чудите към коя фирма за пръскане срещу бълхи да се обърнете, вижте защо да изберете нас:
– Ние от Инсект Експерт предлагаме ефикасно пръскане срещу бълхи с гарантирани резултати в: частни домове, офиси, жилищни кооперация, тавани, мазета, складове, на територията на град София.
– Работим с препарати за пръскане срещу бълхи от водещи световни производители, които са лицензирани за домашна употреба от Министерство на здравеопазването.
– Получавате индивидуална консултация за борба с вредителите от екипа ни на място и информация какво да правите преди и след пръскане срещу бълхи.
–  Идваме на безплатен оглед и след това изготвяме индивидуален план и оферта за всеки отделен обект, където се налага пръскане срещу бълхи.
–  Можем да ви издадем необходимите документи след пръскане срещу бълхи, които да представите при проверка от РЗИ (ХЕИ).

За още полезна информация или консултация, посетете нашия сайт insectexpert.net.

Защо са опасни бълхите?
Подготовка за пръскане срещу бълхи
Пръскане срещу бълхи – етапи
Видове препарати за пръскане срещу бълхи
Препарати за пръскане срещу бълхи на закрито
Препарати за пръскане срещу бълхи на открито
Безопасност при пръскане срещу бълхи
Защо да изберете Инсект Експерт за пръскане срещу бълхи?