Изберете страница

Борбата против бълхи в къщата или апартамента е доста сложна задача, особено за хора, които нямат никакъв опит в нея. Истината е, че бълхите са едни от най-трудните за премахване вредители и трябва да се действа методично и целенасочено, за да се постигне успех. Ето няколко често срещани грешки в борбата против бълхи:

Невземане на навременни мерки против бълхи

 Невземането на навременни мерки е първата сериозна грешка, която можете да допуснете в борбата против бълхи. Така че се отнасяйте напълно сериозно към този проблем. Дори наличието на само няколко бълхи по домашния ви любимец е възможно за кратко време да доведе до своеобразно нашествие във вашия дом с доста неприятни последствия.

 Единично третиране на домашния любимец

Борба против бълхи

Борба против бълхи – жизнен цикъл на кучешка бълха

 Мисълта, че единично третиране на домашния любимец против бълхи ще бъде достатъчно, е напълно погрешна. Дори и вредителите да са изчезнали временно, те могат да се появят отново много скоро.  Поради тази причина са необходими редовни дейности по обезпаразитяване, благодарение на които във всеки един момент да сте сигурни, че вашият домашен любимец и самите вие сте защитени от потенциалните натрапници.

 Пропускане обезпаразитяването на останалите домашни любимци

 Немалко хора обезпаразитяват само този домашен любимец, при който е забелязано наличието на бълхи, а за останалите животни в дома или двора не вземат нужните мерки. Подобна практика не носи почти никакви резултати по отношение на борбата против бълхи. Имайте предвид, че животните непрекъснато контактуват помежду си и когато един от домашните ви любимци е заразен, то въпросната зараза се пренася и по останалите.

 Пропускане мерките за изчистване на дома

 Бълхите влизат в дома ви с вашите домашни любимци, но съвсем не остават само и единствено върху тях. Те и яйцата им биха могли да се разпространят из различните стаи, постепенно заразявайки цялата къща или апартамент. За да предотвратите такова развитие на нещата, са нужни хигиенни мерки, като например редовно почистване с прахосмукачка, пране на чаршафи и постелки при висока температура, и т.н.

Инсект Експерт ЕООД е фирма, специализирана в борбата против бълхи и редица други вредители. Доверете се на нашите професионални услуги, за да се оттървете от натрапниците и да си върнете спокойствието и комфорта в домашното пространство!

Прочетете повече информация за обезпаразитяване на вредителите

Невземане на навременни мерки против бълхи

Единично третиране на домашния любимец

Пропускане обезпаразитяването на останалите домашни любимцие

Пропускане мерките за изчистване на дома