Изберете страница

Гризачите са едни от най-нежеланите вредители, независимо дали става въпрос за дома, обществени пространства или земеделски площи. Те нанасят редица поражения – започвайки от унищожаване на хранителни запаси, преминавайки през повреждане на земеделски култуири и стигайки до прегризване на кабели и различни други предмети. За да сте ефективни в борбата против гризачи, трябва да знаете колкото се може повече за тях. В следващите редове ще ви представим отличителните характеристики на двата най-често срещани типа гризачи – мишките и плъховете.

Борба против гризачи – основна информация за мишките   

Мишките обикновено се настаняват в къщата или апартамента на човека. Предпочитани скривалища за тях са таваните, килерите, стените, шкафовете и местата, където има множество пукнатини и пролуки. За мишките е важно в близост до леговището им да има солиден хранителен източник, който да използват редовно. Обикновено се хранят през нощта, когато е тъмно и няма движение наоколо, като е възможно да направят многократни посещения до въпросния хранителен източник. Когато става въпрос за мишки, подходящият метод за борба против гризачи, на който бихте могли да заложите, са капаните. Това е така, защото мишките по принцип са доста любопитни и обичат да проверяват непознати обекти и предмети.

Борба против гризачи – основна информация за плъховете 

Плъховете са по-едри от мишките. Те могат да обитават както таванските пространства, така и канализацията, поради факта, че са чудесни плувци. Най-обичани от тях са зърнените храни, плодовете и сладкишите. В повечето случаи се наяждат наведнъж и не си правят труда да се връщат многократно до съответния хранителен източник в рамките на деня. Отровите са методът за борба против гризачи, който ви препоръчваме да използвате срещу плъховете, за да си гарантирате желаните резултати.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана в борбата против различни вредители, в това число и против гризачи. Ние можем да ви предложим както подходящи препарати против гризачи, така и професионални услуги за бързото им и ефективно премахване. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и разчистете дома и двора си от този тип натрапници!

Прочетете повече за борбата против гризачи!