Изберете страница

С какво се хранят хлебарките? Това е интересен въпрос, който много хора си задават в търсене на първопричината тези неприятни буболечки да се появят в дома им. Истината е, че хлебарките биха могли да се хранят с почти всичко – започвайки от консумираните от човека хранителни продукти и стигайки до отпадъци и други мъртви буболечки. В следващите редове ще се постараем все пак да изясним кои са нещата, привличащи ги най-много:

Хранителни продукти

По отношение на хранителните продукти, традиционно консумирани от човека, любими на хлебарките са сладките, нишестетата и храните, съдържащи животински протеини. Тези вредители също така обичат мазните храни, сиренето и всичко, което е плесенясало или ферментирало. Така че за да предпазите дома си от нашествие на хлебарки, съхранявайте сладките храни в затворени и труднодостъпни пространства, изхвърляйте застоялите и развалените храни, забърсвайте редовно съдовете и уредите, в които приготвяте месо.

Хлебарки 1 - храна
Хлебарки – свържете се с нас !

Отпадъци

Ако не намират споменатите по-горе хранителни продукти, хлебарките биха могли да се насочат и към други източници за изхранване. В такива е възможно да се превърнат дори човешки отпадъци, като например изрязани нокти, коса, мъртва кожа и т.н. Старайте се да не оставяте подобни отпадъци по пода на къщата или апартамента си. Нерядко може да се види хлебарки да се хранят също с други мъртви буболечки.

Други неща

В случай, че са много гладни, хлебарките биха могли да превърнат в своя храна и неща, за които не бихте се сетили. Като примери за такива бихме дали хартията, материалите, използвани за подвързия на книги, лепилото, мъртвата дървесина. При забелязване на хлебарки във вашия дом, ви съветваме веднага да вземете необходимите мерки, преди буболечките да са повредили редица лични вещи и предмети. 

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана в борбата с широк кръг от вредители, в това число и хлебарки. При нас можете да заявите професионални услуги за обезпаразитяване или първокласни препарати за унищожаване на буболечките. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и си върнете домашното спокойствие и комфорт, които заслужавате!

Вижте нашите съвети за борба с вредители

Хранителни продукти

Отпадъци

Други неща