Изберете страница
Уред против гризачи 1

Уред против гризачи – разгледайте при нас!

Гризачите са едни от най-неприятните вредители както в дома и индустриалните помещения, така и в гаражи, дворове, мазета и каквито още места се сетите. Те са способни да нанесат доста щети – започвайки от унищожаването на хранителни запаси, преминавайки през прегризване на кабели и стигайки до увреждане на отглеждани растения и земеделски култури. В допълнение, често се превръщат в преносители на множество зарази и заболявания, засягащи и човека.

Когато избирате подходящ уред против гризачи, който да ви послужи максимално ефективно в борбата срещу тях, трябва да знаете, че няма универсално решение. Всичко зависи от това за какъв тип гризачи става въпрос, къде се срещат, какви поражения нанасят и т.н. В следващите редове ще изведем накратко особеностите и преимуществата на отровите и капаните като уред против гризачи.

Уред против гризачи: Капан

 Капаните като уред против гризачи се използват най-вече при борбата с мишките. Този тип гризачи често се срещат в домовете на хората, криейки се в стени, килери и тавани. Те се хранят на малки порции и в рамките на едно денонощие е възможно да посетят избрания хранителен източник около 20-30 пъти. Последното в комбинация с любопитната природа на мишките и склонността им да проверяват непознати обекти съвсем естествено насочва избора на уред против гризачи към капаните.

Уред против гризачи: Отрови

 Отровите са доста ефективно средство за справяне с плъховете. За разлика от мишките, тези по-едри гризачи не правят толкова чести посещения на хранителния си източник. Те предпочитат да се хранят наведнъж, но на големи порции. Така че употребата на подходящите отрови ще ви свърши отлична работа в борбата срещу плъховете. Просто трябва да се изберат оптималните „отровни точки“ или места за поставяне на отровите, които да са свързани с ежедневните им маршрути.

Ако имате нужда от професионална помощ в борбата срещу гризачите, не се колебайте да се свържете с екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД. Нашите висококвалифицирани и опитни специалисти ще приложат най-ефективните стратегии за обезпаразитяване и трайно ще ви отърват от натрапниците.

Разберете още начини за борба с вредителите

Уред против гризачи: Капан

Уред против гризачи: Отрови