Изберете страница

Гризачите са сред най-неприятните вредители, които  биха могли да се появят в жилищни и обществени сгради, в дворове и градини, в ресторанти и заведения. Те не само са способни да повредят и унищожат хранителните ви запази, но прегризват буквално всичко, което се изпречи на пътя им. Последното е възможно да доведе до унищожаване на посеви, до повреждане на кабели и електроуреди, и дори до опасност от пожари и други неприятни инциденти. Поради тази причина ви е нужна надеждна и ефективна защита от гризачи. Ето кои са най-популярните методи за целта:

Механични и физични методи за защита от гризачи

Първата група методи за защита от гризачи са механичните и физичните такива. Към тях можем да причислим всички капани за плъхове и мишки, независимо дали те са живоловни или убиващи. На пазара се предлагат също така ултразвукови устройства, издсващи непоносими за гризачите звукове и прогонващи ги надалеч от вашата територия.

Биологични методи за защита от гризачи  

Под „биологични методи за защита от гризачи“ се разбира най-вече отглеждането на животни, които са техни естествени врагове. В звисимост от спецификата на съответното място или пространство, удачен избор биха могли да са котките, определени видове птици и змии, и т.н.

Химични методи за защита от гризачи 

Доказани в практиката като най-ефективни са химичните методи за защита от гризачи. При тях се използват бързо и бавно действащи отрови, които пречат на кръвосъсирването и в резултат на тяхното приемане гризачите умират от вътрешни кръвоизливи. От гледна точка на сигурността на човека и домашните животни е препоръчително да се употребяват бавно действащи антикоагуланти, чието бавно действие премахва риска от случайно или нарочно отравяне поради достатъчното време за търсене на лекарска помощ.

Фирма „Инсект Експерт“ ЕООД има богат опит в борбата с всякакви типове вредители, в това число и гризачи. Независимо дали имате проблеми с гризачи в своята къща или апартамент, офис и бизнес сграда, градина или гараж, можете без колебание да се обърнете към нас. Използваме само и единствено одобрени от Министерството на здравеопазването за домашна употреба препарати, които са безвредни за човека. Доверете се на „Инсект Експерт“ ЕООД и освободете ежедневното си пространство от нежеланите натрапници!

Още информация как да се предпазим от гризачи!