Изберете страница

Повечето хора са свикнали с идеята, че студеният зимен период предоставя спасение от вредителите. Идея, която им носи прекалено високи нива на спокойствие, и ги кара да разхлабят взетите до този момент мерки. Истината е, че през зимата действително част от вредителите измират, а други замразяват напълно активността си. Това обаче съвсем не важи за всички потенциални натрапници. Нашествие на бълхи вкъщи например е напълно възможно, дори и през зимните месеци.

Бълхите и тяхната активност през зимата 

Най-благоприятна за развитието на бълхите е топлата и влажна среда. През зимния период тяхната активност намалява, но не изчезва напълно. Те обикновено си търсят домакин, както и среда, в която ще могат да оцелеят през тежките месеци. Възможно е да ги открият в определени пространства около дома ви – кучешката колиба, обора, навесите и т.н. Нашествие на бълхи вкъщи през зимата може да се получи, ако не вземете необходимите мерки по отношение обезпаразитяването на своите домашни любимци. Не забравяйте, че когато ги извеждате на разходка, те почти винаги контактуват с други животни, откъдето се получава самото заразяване.

Бълхи вкъщи през зимата    

Веднъж попаднали в дома ви, бълхите вече разполагат с идеалната среда, в която да преживеят зимата. Бъдете сигурни, че те ще се възползват в максимална степен от благоприятните температури, както и от достъпните източници на храна. Женските бълхи са способни да снасят до 50 яйца на ден, разпространявайки заразата не само в традиционните зони, обитавани от домашните ви любимци (дивани, постелки и т.н.), но и в целия ви дом.

Как да се справите с бълхи вкъщи през зимата?

Най-добрият начин да се справите с бълхи вкъщи през зимата е да продължите да практикувате мерките, които са препоръчителни и за останалите годишни сезони. От редовно почистване с прахосмукачка (много полезно за премахване на яйцата) до пране на принадлежностите на кучето или котката, на дрехите и постелките при висока температура. Съветваме ви да се обърнете и към професионалист, за да сте сигурни, че натрапниците ще бъдат напълно премахнати.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана в борбата с широк кръг от вредители. Ако имате проблеми с бълхи вкъщи, не се колебайте да се свържете с нашия екип. Висококвалифицираните ни и опитни специалисти ще ви помогнат да премахнете натрапниците от дома си и да си върнете спокойствието и комфорта, за които толкова копнеете.

Повече информация за пръскане срещу бълхи!