Изберете страница

Външно обезпаразитяване на куче се прави, за да се осигури надеждна защита срещу бълхи, кърлежи и други вредители, които паразитират по него. Ако сте стопанин на куче, трябва да знаете, че мерките, свързани с външно обезпаразитяване, са задължителни от гледна точка гарантиране на отличното здраве не само на домашния ви любимец, но и на вас и вашите близки. В днешната статия от блога на „Инсект Експерт“ ЕООД ще ви разкажем най-важното, което е необходимо да знаете за външно обезпаразитяване на куче.

Защо е необходимо външно обезпаразитяване?

Както вече отбелязахме, дейностите по външно обезпаразитяване са необходими, за да може да се гарантира отличното здраве на кучето и на неговите стопани. Едва ли е нужно да обясняваме, че вредители като бълхите и кърлежите могат да бъдат опасни също за човека. Така че по-добре вземете съответните предпазни мерки, за да не позволите попадането им в домашното пространство.

Какви са средствата за външно обезпаразитяване на куче?

Средствата за външно обезпаразитяване на куче, които се предлагат на пазара, са много и разнообразни. Като най-популярни и често използвани сред тях бихме могли да споменем хапчетата, препаратите за пръскане, каишките и пипетите. Хубаво е да огледате повече предложения и оферти, преди да изберете подходящото средство, което ще отговори оптимално на финансовите ви възможности, както и на нуждите на вашето куче.

Колко често трябва да се прави външно обезпаразитяване на куче?

Това зависи най-вече от средството за външно обезпаразитяване, което сте избрали. Различните средства и препарати обикновено вървят с упътване, в което е отбелязан периодът на тяхното действие. Съобразете се с това упътване, за да сте сигурни, че дейностите по външно обезпаразитяване ще донесат желаните резултати.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана както в справянето с различни вредители в къщата, апартамента или офиса, така и в надеждното обезпаразитяване на домашните любимци. В сайта ни ще намерите висококачествени препарати за външно обезпаразитяване, а при нужда можете да заявите и професионалните ни услуги в този аспект. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и гарантирайте здравето и сигурността на вас, близките ви хора и, разбира се, домашните любимци!

Прочетете още информация за обезпаразитяване!