Изберете страница

Появяването на бълхи в дома си е истински кошмар, през който трябва да преминат живеещите. То означава, че в продължение на няколко седмици съответната къща или апартамент трябва да бъдат подложени на редовни дейности по обезпаразитяване и дезинфекция. Хубаво е да знаете кои са факторите, повишаващи риска от появата на бълхи в дома, и да бъдете нащрек при наличието им. Ето точно за кои фактори става въпрос:

Бълхи в дома: Отглеждането на домашни любимци

Едва ли ще ви изненадаме особено с това, че отглеждането на домашни любимци е най-рисковият фактор за появата на бълхи в дома. Ако си имате домашно куче или котка, вземете всички превантивни мерки срещу потенциалните вредители. В това число редовно обезпаразитяване с качествени и надеждни препарати, както и недопускане на контакти с улични животни, които често са преносители на различни паразити.

Бълхи в дома 1 - домашни любимци
Бълхи в дома – домашни любимци

Бълхи в дома: Обитаването на къща с двор

В случай, че живеете в къща с двор, трябва да сте една идея по-внимателни и по отношение на пространството около вас. Поддържайте добре своя двор или градина, за да не позволите развъждането на вредители там. Като базови мерки, които ще ви предпазят от появата на бълхи в дома или около дома, бихме могли да посочим редовното окосяване на тревата, както и почистването на хранителни остатъци и всички други неща, които е възможно да привлекат улични животни.

Бълхи в дома: Наличието на неподдържани гаражи или селскостопански постройки в близост

Неподдържаните гаражи или селскостопански постройки са идеалната среда за развъждането на бълхи. Ако такива са налични в близост до вашия дом, не допускайте членовете на семейството ви или вашите домашни любимци да ги приближават.

„Инсект Експерт‘ ЕООД е специализирана фирма, която има богат опит в справянето с най-различни вредители, в това число и бълхи. Ако имате проблеми с бълхи в дома, не се колебайте да заявите професионалните ни услуги за надеждно и ефективно обезпаразитяване. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и си върнете домашния комфорт, с който сте свикнали!

Бълхи в дома: Отглеждането на домашни любимци

Бълхи в дома: Обитаването на къща с двор

Бълхи в дома: Наличието на неподдържани гаражи или селскостопански постройки в близост