Изберете страница

Немалко хора, особено такива с домашни любимци, имат или са имали проблеми с нашествие на бълхи в своя дом. Едни доста неприятни и трудни за премахване натрапници, които са способни да причинят значителен дискомфорт не само на кучето или котката ви, но и на самите вас. Ето 4 интересни факта за бълхите, които вероятно не знаете:

  1. Устойчиви са на глад – едва ли е нужно да ви казваме, че основната хранителна съставка в менюто на бълхите, е кръвта, идваща от хора или различни животни. Голямата изненада обаче е, че бълхите са способни да издържат до 100 дни без храна. Така че ако се надявате да се изнесете за известно време от съответната стая или помещение и да ги уморите от глад, това просто няма как да стане.
  2. Снасят директно върху приемника си – в повечето случаи бълхите снасят своите яйца директно върху тялото на приемника си (човек или животно). Ако съответният приемник се движи в този момент, е твърде вероятно да се стигне до разпръскване на яйцата и разпространяване на заразата в целия дом.
  3. Предизвикват сериозни алергични реакции – бълхите са не просто досадни натрапници, но в някои случаи могат да бъдат и доста опасни за човешкото здраве и кондиция. Напълно възможно е техните ухапвания да предизвикат сериозни алергични реакции върху човешката кожа. Така че при наличие на бълхи в дома ви е нужно да вземете бързи и адекватни мерки за унищожаването им.
  4. Четири етапа на развитие – бълхите преминават през четири етапа в своето развитие, а именно яйце, ларва, какавида и възрастен индивид. За всеки от споменатите етапи е нужен различен метод за премахването им, за да се постигнат желаните резултати. Поради тази причина е толкова трудно справянето с бълхите в дома и се препоръчва търсенето на професионална помощ.

При проблеми с бълхи във вашата къща или апартамент, не се колебайте да се обърнете към екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД. Ние разполагаме с висококвалифицирани специалисти, които имат богат опит в борбата с всякакъв тип вредители. „Инсект Експерт“ ЕООД ще се погрижи да изчисти натрапниците от средата около вас и да ви върне необходимите дози спокойствие и комфорт в ежедневието. 

Разгледайте също така информация за пръскане срещу бълхи