Изберете страница

С разпространението на дървениците в България през последните години можем да кажем, че хората у нас разбраха доста за този тип вредители. Когато става въпрос за дървеници обаче, винаги има още какво да се научи. Все пак с колкото повече информация разполагате, толкова по-ефективно ще можете да се борите с подобни натрапници в дома си. В следващите редове ще ви представим четири значими факта за дървениците, които вероятно ще ви изненадат:

Дървениците могат да живеят навсякъде   

Макар този тип паразити да се свързват основно с домашните пространства, истината е, че популации на дървеници биха могли да процъфтяват навсякъде. В това число в офиси и бизнес сгради, училища и болници, автобуси и влакове, магазини и заведения. На практика всички места, в които има редовно присъствие на хора, е възможно да се превърнат в леговище за дървеници.

Дървениците са способни да приемат по-големи от теглото си количества кръв 

Всъщност количеството кръв, което тези вредители са способни да приемат, може да бъде цели седем пъти по-голямо от тяхното тегло. Интересното е, че дървениците са придирчиви към кръвта, която консумират. Те например консумират кръв само от жив гостоприемник и никога не биха се насочили към разлята или студена кръв.

Слюнката на дървениците съдържа вещества, служещи като упойка 

Това е основната причина, поради която човек не се събужда и не усеща почти нищо при ухапване от дървеници. Веществата, съдържащи се в слюнката спомагат за неутрализиране на болката в съответните зони на човешкото тяло, така че натрапникът да може да се храни необезпокоявано.

Дървениците са устойчиви на редица пестициди

В исторически план са използвани редица пестициди за премахване на дървениците от жилищни, бизнес и обществени сгради. С времето обаче паразитите са развили устойчивост към голяма част от въпросните пестициди. Поради тази причина е важно какъв препарат ще бъде избран за борба срещу тях, тъй като не всички ще осигурят желания ефект.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана в борбата срещу различни типове вредители, в това число и дървеници. Нашият екип от професионалисти има богат опит в сферата и знае кои са точните методи и препарати за противодействие на натрапниците. Доверете се на „Инсект Експерт“ ЕООД и си върнете спокойствието и комфорта в своето ежедневие!

Вижте повече информация за пръскане срещу дървеници!