Изберете страница

Когато става въпрос за мравки в двора или градината, има доста различни мнения относно ползите и вредите от подобно присъствие. Някои специалисти смятат, че мравките изиграват положителна роля върху цялостната екосистема, спомагайки за по-бързото разграждане на отпадъци или други мъртви буболечки. В същото време обаче няма как да се пренебрегнат рисковете и щетите, които е възможно те да нанесат не само върху отглежданите култури, но и върху недвижимото имущество на човека. Ето няколко основателни причини, поради които ви е необходим препарат против мравки в градината, за да можете поне да ограничите броя им:

Препарат против мравки 1

Препарат против мравки в градината – ще откриете при нас!

Увреждане на отглежданите растения и култури 

 На първо място, мравките обичат да консумират храни, които съдържат захари. В това число спадат и повечето плодове и зеленчуци. Което означава, че голяма част от отглежданите култури във вашия двор са изложени на риск от нашествие и употребата на препарат против мравки в градината е наложителна.

Щети върху дървените конструкции 

 Ако разполагате с дървени конструкции около дома си, редовното използване на препарат против мравки в градината е още по-важно. Поради факта, че употребяват дървото като строителен материал за своите мравуняци, те биха могли да нанесат значителни щети върху тези конструкции, които понякога са непоправими. 

Неприятни ухапвания

 В случай, че сте си направили кът за отдих или за похапване в двора, едва ли бихте желали присъствието на голямо количество мравки наоколо. Те биха могли да полазят върху краката ви, а в някои случаи е възможно да се получат доста неприятни ухапвания.

Прекалено близо до дома ви 

Излишно е да казваме, че ако има мравки в двора или градината ви, те лесно биха могли да бъдат привлечени от храната или друг фактор, и да се преселят във вашия дом. Така че ограничаването на броя им посредством периодичното използване на препарат против мравки в градината определено ще намали риска от подобно нашествие и последствията, произтичащи от него.

„Инсект Експерт“ ЕООД е специализирана фирма с дълъг опит в борбата срещу широк кръг от вредители. Ние сме в състояние да ви предоставим най-добрите видове препарат против мравки в градината, както и професионални услуги за обезпаразитяване на двора. Доверете се на екипа на ‚Инсект Експерт“ ЕООД и гарантирайте сигурността на засетите култури в градината си, както и на своето недвижимо имущество!

Пръскане против мравки 

Увреждане на отглежданите растения и култури

Щети върху дървените конструкции

Неприятни ухапвания

Прекалено близо до дома ви