Изберете страница

За да се справите с нашествието на бълхи в къщата, първо трябва да откриете причините за това нашествие. Няколко са основните фактори, водещи до появата на бълхи в къщата. В следващите редове ще ги изведем накратко:

Бълхи в къщата: Домашните любимци

Най-често срещаната причина за поява на бълхи в къщата е отглеждането на домашни любимци, като например куче или котка. Направете всичко възможно, за да гарантирате, че те няма да бъдат преносители на вредителите. Извършвайте редовно дейностите по обезпаразитяване, като не пропускайте да проверите за какъв период от време действа съответният препарат. И не позволявайте на вашите домашни любимци да са в близък контакт с улични животни или такива, за които не  сте сигурни, че са били обезпаразитени.

Бълхи в къщата 1 - котка
Бълхи в къщатата – домашни любимци

Бълхи в къщата: Занемаряване поддръжката на двора

Проблемите ви с бълхи в къщата може и да се дължат на това, че сте занемарили поддръжката на вашия двор. Препоръчваме ви редовно да косите тревата, за да не допускате създаването на среда, в която вредителите биха могли да се скрият лесно, позиционирайки се в непосредствена близост до дома ви. Също така не оставяйте купички с храна за бездомни животни, за да не ги привличате (заедно с вредителите по тях) в своята градина.

Бълхи в къщата: Пренасяне чрез хора или предмети

Пренасянето на бълхи в къщата е възможно да стане не само чрез домашните любимци, но и посредством хора или предмети. Когато посещавате селскостопански дворове, гаражи или други места, където може да има вредители, е препоръчително след прибирането си у дома веднага да се преоблечете и да пуснете своите дрехи в пералнята. Ако пък си вземате мебели от магазини за втора употреба, винаги ги проверявайте за потенциално присъствие на бълхи.

„Инсект Експерт“ ЕООД е специализирана фирма с богат опит в борбата с различни видове вредители. Нашите първокласни услуги и препарати ще решат трайно проблемите с бълхи в къщата ви. Заложете на „Инсект Експерт“ ЕООД и си гарантирайте ежедневните нива на спокойствие и комфорт, които заслужавате!  

Разберете повече за абонаментни ддд услуги

Бълхи в къщата: Домашните любимци

Бълхи в къщата: Занемаряване поддръжката на двора

Бълхи в къщата: Пренасяне чрез хора или предмети