Изберете страница

За да се борите успешно с дървениците в дома си, трябва да знаете колкото се може повече за техните навици и характерни черти на поведение. В следващите редове ще ви разкажем най-важното за храненето на този тип вредители и като цяло за активността им в рамките на денонощието.

Закуска, обяд и вечеря

Дървениците излизат да смучат кръв главно през нощта, но въпреки това може да се каже, че моделът им на хранене включва закуска, обяд и вечеря. Храненето започва със своеобразна лека закуска или смучене на кръв от крайните части на тялото ви, изложени на показ. След това дървениците се насочват към зоните с най-голямо количество кръв за обилен обяд, а накрая се местят отново и извършват трето ухапване, на практика явяващо се като вечеря за тях.  

Дървеници 1 - легло
Дървеници – проверете леглото си

Защо човекът не усеща нищо при ухапване?

Дървениците имат изключително остра уста, с която пробиват човешката кожа. В същото време обаче тяхната слюнка съдържа упойка, благодарение на която човек не усеща нищо и съответно не се събужда по време на ухапването. Едва на сутринта той забелязва червеното петно върху своята кожа, което вече започва да сърби и да дразни.

Как да се уверите, че си имате работа с дървеници?

Самите червени петна по кожата ви не са достатъчно доказателство за присъствието на дървеници, тъй като белезите от техните ухапвания лесно могат да се сбъркат с тези, причинявани от други вредители. Така че потърсете и вторични признаци за дървеници най-вече по чаршафите си. Подобни признаци е възможно да бъдат петна с цвят на ръжда, които всъщност са изпражненията на вредителите, както и кървави петна, причинени от случайното смачкване на определени дървеници през нощта.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана в унищожаването на широк кръг от вредители, в това число и дървеници. Ние ще ви предоставим първокласни услуги по обезпаразитяване, които напълно ще премахнат натрапниците от дома ви. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и си върнете домашния уют, спокойствие и комфорт! 

Разберете повече за абонаментни ддд услуги

Закуска, обяд и вечеря

Защо човекът не усеща нищо при ухапване?

Как да се уверите, че си имате работа с дървеници?