Изберете страница

Домашните любимци, които отглеждаме в домовете си (кучета, котки и др.) могат да бъдат заразени с най-различни паразити. Паразити, които са опасни не само за тях, но и за здравето и кондицията на човека. Тениите, глистите и още подобни микроорганизми предизвикват множество болести и зарази със сериозни последствия за своя гостоприемник. За да намалите риска за себе си, близките си хора и самите домашни любимци, е нужно да бъде направено вътрешно обезпаразитяване на четириногите приятели. Ето основните грешки, които не бива да допускате в процеса по вътрешно обезпаразитяване:

Твърде рядко практикуване

Много стопани на домашни любимци вярват, че е напълно достатъчно вътрешно обезпаразитяване да бъде правено веднъж на три месеца, половин или дори една година. Подобна практика обаче не е особено ефективна по отношение премахването на паразитите. Не забравяйте, че кучетата постоянно контактуват с други животни, когато ги извеждате на разходка, а паразитите имат доста бързи цикли на развитие. Трябва да се прави ежемесечно вътрешно обезпаразитяване, за да е гарантирано здравето на домашните ви любимци, както и сигурността на вас и вашите близки хора.

Неприлагане за всички домашни любимци

Сериозна грешка е да прилагате вътрешно обезпаразитяване само за част от домашните си любимци или пък животните да бъдат обезпаразитявани по различно време. При ежедневния контакт между тях всяка налична зараза отново ще бъде разнесена и няма да има никаква полза от направеното вътрешно обезпаразитяване.

Пропускане на консултациите с професионалисти

В никакъв случай не правете вътрешно обезпаразитяване на вашия домашен любимец, без да сте провели необходимите консултации с професионалисти. От една страна, кучето или котката трябва да бъдат прегледани от ветеринарен лекар, който да определи какъв тип антипаразитен препарат би бил подходящ за тях. От друга, хубаво е за самото вътрешно обезпаразитяване да ви помогне специалист в тази област, за да сте сигурни, че всичко ще премине гладко и нежеланите паразити наистина ще бъдат унищожени.

„Инсект Експерт“ ЕООД ви предлага професионални услуги за вътрешно обезпаразитяване на вашите домашни любимци. Доверете се на висококвалифицираните ни и опитни специалисти, за да гарантирате отличното здравословно състояние на четириногия си приятел, както и безопасна домашна среда за себе си и своето семейство!

Прочетете повече информация за обезпаразитяване!