Изберете страница

Бълхите са едни от най-често срещаните вредители в домовете на хората, особено ако си имат куче или котка. При наличието им в къщата или апартамента, тяхната популация се развива доста бързо, причинявайки сериозен дискомфорт и дори рискове за човешкото здраве и кондиция. Затова е препоръчително да се вземат необходимите превантивни мерки срещу бълхи. Ето как да предотвратите появата на вредителите в своя дом:

Мерки срещу бълхи: Поддържайте добре двора си 

В случай, че живеете в къща с двор или градина, трябва да бъдете една идея по-внимателни. Добрата поддръжка на двора или градината е ключова мярка срещу бълхите и тяхното развъждане само на една крачка от дома ви. Косете редовно тревата, за да не позволявате в нея да се крият различни видове вредители. И не оставяйте купички с храна за улични котки и кучета, както и за други диви животни, които биха могли да бъдат привлечени към двора ви и съответно да донесат нежелани паразити.

Мерки срещу бълхи: Обезпаразитявайте редовно своите домашни любимци

Домашните ви любимци е нужно да бъдат редовно обезпаразитявани като превантивна мярка срещу бълхи и други вредители. Трябва да сте наясно за колко дълъг период от време действа даден препарат и кога е наложително да се прави ново обезпаразитяване. В допълнение, не допускайте близки контакти на вашите домашни любимци с външни животни, тъй като това е най-лесният начин за предаване на зарази.

Мерки против бълхи 1 - домашни любимци
Мерки против бълхи – домашни любимци

Мерки срещу бълхи: Гарантирайте отличната хигиена в къщата или апартамента си

Отличната хигиена в къщата или апартамента също е надеждна мярка срещу бълхи. Яйцата на тези вредители често се разпръскват по килимите или мебелите в дадено помещение. Така че честото почистване с прахосмукачка определено ще бъде полезно за недопускане или поне ограничаване на заразата в дома ви.

„Инсект Експерт“ ЕООД е специализирана фирма, която притежава богат опит в борбата срещу бълхите. Ние сме в състояние да ви предоставим най-ефективните препарати срещу бълхи на пазара, както и първокласни услуги за премахване на вредителите. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и гарантирайте запазването на своето спокойствие и комфорт в домашното пространство! 

Прочетете повече за борба с вредители

Мерки срещу бълхи: Поддържайте добре двора си

Мерки срещу бълхи: Обезпаразитявайте редовно своите домашни любимци

Мерки срещу бълхи: Гарантирайте отличната хигиена в къщата или апартамента си