Изберете страница

Борбата против мравки в къщи не е никак лесна задача. Веднъж появили се в къщата или апартамента ви, става доста трудно да се отървете от тези вредители. В днешната статия от блога на „Инсект Експерт“ ЕООД ще изведем грешките, най-често допускани от човека, които водят до привличане на мравките към неговия дом. Ето за какви точно грешки става въпрос:

Против мравки в къщи: Непочистване на трохите след хранене

Това може би е най-популярната грешка, която напълно обезмисля всички взети мерки против мравки в къщи. Имайте предвид, че тези вредители биват привлечени най-вече от хранителните остатъци. Така че след като вие и вашите близки приключите с храненето, задължително трябва да съберете трохите от масата , както и от пода. 

Против мравки в къщи 1 - мравки
Против мравки в къщи – научете какви са най-честите грешки

Против мравки в къщи: Оставяне на храна на достъпни места

Също така избягвайте оставянето на хранителни продукти на достъпни места, където биха могли да бъдат забелязани от вредителите и съответно да се стигне до нашествието им във вашия дом. Имаме предвид най-вече непакетирани хранителни продукти, особено такива с по-силен и специфичен мирис. 

Против мравки в къщи: Пренебрегване на дупчици и пролуки

Не бива да пренебрегвате дупчици, пролуки и всякакви отвори, оставени по стените, около вратите и прозорците ви. Именно през такива пролуки мравките успяват да осъществят нашествието си във вашия дом. Запушването на въпросните пролуки е ефективна мярка, която ще ви помогне доста в борбата против мравки в къщи.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, специализирана в унищожаването на вредни микроорганизми, гризачи и буболечки. Ако не можете да постигнете желаните резултати по отношение на борбата против мравки в къщи, свържете се с нас, за да ви помогнем. Ние използваме най-добрите препарати на пазара, както и доказали ефикасността си методи, за да унищожим или прогоним трайно натрапниците. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и си спестете редица проблеми и главоболия в домашното пространство!

Вижте видовете обезпаразитяване

Против мравки в къщи: Непочистване на трохите след хранене

Против мравки в къщи: Оставяне на храна на достъпни места

Против мравки в къщи: Пренебрегване на дупчици и пролуки