Изберете страница

Появяването на бълхи вкъщи е доста неприятен момент за членовете на всяко едно домакинство. Момент, който на практика означава, че им предстои една дълга и продължителна борба за премахване на вредителите, както и за минимизиране на последиците от тях (ухапвания, алергии и т.н.). Добре е да сте наясно как да предотвратите подобна поява, за да не преминавате през всички споменати главоболия. Ето кои са факторите за появата на бълхи вкъщи и как да неутрализирате всеки един от тях:

Бълхи вкъщи 2 - куче
Бълхи вкъщи – доверете се на Insect Expert с проблемите си с досадните буболечки

Бълхи вкъщи: Домашни любимци

Фактор: Отглеждането на домашни любимци е най-често срещаният фактор за поява на бълхи вкъщи. Те много лесно могат да се превърнат в преносители на въпросните паразити и съответно да ги доведат в дома ви.

Решение: За да избегнете риска, редовно прилагайте обезпаразитяване на вашите домашни любимци и ограничавайте контактите им с диви животни.

Бълхи вкъщи: Гризачи и други диви животни в градината

Фактор: Появата на гризачи и други диви животни във вашия двор или градина също е фактор за развъждането на бълхи около дома ви.

Решение: За да не позволите появата на бълхи вкъщи, ограничете достъпа на въпросните диви животни. Поставете капани и изградете надеждни прегради със съседните дворове. 

Бълхи вкъщи: Пренасяне с хора или мебели

Бълхи вкъщи 1 местене на мебели
Бълхи вкъщи – доверете се на Insect Expert

Фактор: Бълхите могат да бъдат пренесени също така с човека или пък с мебели втора употреба, които той е закупил.

Решение: Винаги се преобличайте и перете своите дрехи, след като се приберете от стопански дворове или други места, на които е възможно да има бълхи. Ако пък купувате мебели втора употреба, ги обезпаразитявайте старателно, преди да ги внесете в дома си.

Ако все пак се появят бълхи вкъщи, „Инсект Експерт“ ЕООД е вашият надежден партньор, към който винаги можете да се обръщате. Ние ще ви помогнем възможно най-бързо да освободите дома си от натрапниците и да си върнете нормалното ежедневие. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД, за да предпазите себе си и близките си хора от всякакви типове вредители!  

Прочетете за пръскане срещу бълхи

Бълхи вкъщи: Домашни любимци

Бълхи вкъщи: Гризачи и други диви животни в градината

Бълхи вкъщи: Пренасяне с хора или мебели