Изберете страница

В днешната статия от блога на „Инсект Експерт“ ЕООД ще се постараем да ви отговорим на някои от най-популярните и често срещани въпроси за бълхите. Те са един от най-неприятните вредители в дома, така че е нормално много хора да искат да знаят колкото се може повече за тях. Ето накратко какво можем да ви кажем:

Бълхи – какво представляват?

Бълхите представляват малки по размери вредители, които обикновено изглеждат като черни точици. Ако структурата им бъде разгледана по-внимателно (и със съответните средства за увеличаване на образа), ще се види, че главата е заобиколена от остри шипове. Устата пък е специално проектирана, за да се пробива безпроблемно кожата на гостоприемника и да се смуче кръв.

бълхи 1 -кученца
бълхи – свържете се с нас!

Как да разберете, че наистина става въпрос за бълхи?

Разбира се, има и други вредители, които наподобяват на малки черни точки. Затова ще посочим един признак, при наличието на който няма как да се объркате. Става въпрос за невероятната способност на бълхите да скачат, по отношение на която са сред водещите животински видове. Бълхите са способни да скачат на височина, от 38 до 100 пъти по-голяма от тази на тялото им. Така че ако черните точици, които сте забелязали, започнат да подскачат силно, определено можете да сте сигурни с какво си имате работа.

Как изглеждат яйцата на бълхите?

Яйцата на бълхите са още по-миниатюрни, само че са бели на цвят. За да ги забележите по вашите мебели, трябва да преглеждате внимателно с лупа. Редовното почистване с прахосмукачка и пране на дрехи и завивки спомага за справяне с голяма част от яйцата и съответно за ограничаване на заразата.

„Инсект Експерт“ ЕООД е подходящият избор за вас, ако имате проблеми с бълхи в своя дом. Ние сме в състояние да ви предоставим най-добрите препарати за бълхи на пазара, както и първокласни професионални услуги за борба с вредителите. Доверете се на екипа на „Инсект Експерт“ ЕООД и разчистете напълно своя дом от нежеланите натрапници!

Прочетете за пръскане срещу бълхи

Бълхи – какво представляват?

Как да разберете, че наистина става въпрос за бълхи?

Как изглеждат яйцата на бълхите?