Изберете страница

Борба с вредители – кои са най-често срещаните вредители около човека?

Борба с вредители 1 - мравки
Борба с вредители – доверете ни се!

Ефективната борба с вредители, които ни заобикалят и създават рискове за здравето и имуществото ни, винаги е била от ключово значение за съхраняване на нормалния ни начин на живот. Преди да обсъдим по-подробно как трябва да се води въпросната борба с вредители, нека да изясним кои точно са вредителите, най-често представляващи заплаха за нас. Борба с вредители (или обезпаразитяване) се води основно срещу три групи вредители. Ето кои са те:

  1. Микроорганизми (Дезинфекция) – първият вид борба с вредители се нарича дезинфекция. Това е борба с вредители, насочена срещу вредните микроорганизми, които ни заобикалят. Микроорганизми, способни да разнасят зарази и да нанесат значителни щети на нашето здраве. Методите за борба с вредители, що се отнася до дезинфекцията, могат да бъдат физични (мокро и сухо почистване, облъчване), химични (чрез дезинфектанти и антисептици), както и биологични (чрез пробиотици). 
  2. Насекоми (Дезинсекция) – дезинсекцията е вторият вид борба с вредители, отнасяща се до многобройните видове насекоми, които притесняват човека. Хлебарки, дървеници, бълхи, мравки, кърлежи и много други. Най-ефективният метод за борба с вредители от групата на насекомите е химичният. Химическата индустрия непрекъснато пуска на пазара нови и нови препарати за борба с вредители, като стремежът на производителите е тези препарати да се справят успешно с насекомите и същевременно да са безвредни за човека. Други методи за борба с вредители – насекоми са биологичните (отглеждане на определени птици, насекомоядни растения и още естествени врагове на насекомите), механичните и физичните (капани, инсектицидни лампи).
  3. Гризачи (Дератизация) –  и последният вид борба с вредители е дератизацията. Химичните методи за борба с вредители – гризачи включват бързо и бавно действащи отрови. Биологичните отново са свързани с отглеждане на естествени врагове – котки, определени видове птици, змии и т.н. А механичните и физичните методи се отнасят до употреба на капани (убиващи и живоловни) и ултразвукови устройства.

Как да изберете подходящата фирма за борба с вредители?

Борба с вредители 2 - миризливка
Борба с вредители – позволете ни да Ви помогнем с вредителите!

Няколко са факторите, които трябва да вземете под внимание при избор на фирма за борба с вредители. В това число с какъв опит разполага съответната фирма за борба с вредители, способна ли е да се справи с конкретния тип вредители, които ви притесняват, изгодни ли са нейните цени. Вижте малко повече информация за споменатите фактори, свързани с оценката на дадена фирма за борба с вредители:

  • опит – когато става въпрос за фирма за борба с вредители, винаги гледайте за необходимия опит. В никакъв случай не бива да се доверявате на фирма за борба с вредители, която е нова в бранша и неопитна, що се отнася до дейностите по обезпаразитяване. Не забравяйте, че от професионализма на съответната фирма за борба с вредители зависи не само успешното справяне с натрапниците, но и здравето и сигурността на вас, вашите близки хора и домашните ви любимци.
  • способност да се справи с конкретния  тип вредители – препоръчваме ви предварително да разгледате внимателно портфолиото на набелязаната от вас фирма за борба с вредители. Трябва да се уверите, че във въпросното портфолио са включени услуги за премахване на конкретните вредители, с които имате проблем. Все пак е добре съответната фирма за борба с вредители да е специализирана точно в услугите, които ви предлага, защото всеки един тип вредители са уникални сами по себе си и изискват прилагането на различни методи за обезпаразитяване.
  • изгодни цени – няма как да не обърнете внимание и на цените, които ви предлага съответната фирма за борба с вредители за своите услуги. На българския пазар вече има достатъчно фирми за борба с вредители, така че не е нужно да правите никакви компромиси по отношение на този аспект. Имайте предвид обаче, че прекалено ниските цени предизвикват съмнения относно качеството на въпросните услуги. В този смисъл би било удачно по-скоро да търсите оптималното съотношение между качество и цена, що се отнася до услугите за борба с вредители.

Борба с вредители – защо да се доверите на „Инсект Експерт“ ЕООД? 

Борба с вредители 3 - дезинфекция
Борба с вредители – най-добрите сме в това, което правим!

„Инсект Експерт“ ЕООД е най-подходящият избор за вас, когато си търсите фирма за борба с вредители. По-надолу ще ви дадем няколко основателни причини да се доверите именно на нас при проблеми с някои от основните типове вредители – микроорганизми, насекоми или гризачи:

Борба с вредители – „Инсект Експерт“ ЕООД: Дългогодишен опит – разполагаме с дългогодишен опит в предоставянето на услуги, свързани с борба с вредители. Опит, който ни е помогнал да усвоим най-добрите практики в бранша и да сме максимално ефективни в дейността си и полезни на своите клиенти. Можете да бъдете сигурни, че доверявайки се на нас, ще си осигурите крайния успех в провежданата борба с вредители в дома или офиса. 

Борба с вредители – „Инсект Експерт“ ЕООД: Качествени и безвредни препарати – използваме качествени и безвредни препарати за борба с вредители. Препарати, които са дело на водещи и утвърдени в глобален мащаб производители. Прилаганите от екипа ни препарати за борба с вредители от една страна ще ви гарантират ефективно премахване на натрапниците, а от друга – няма да застрашат по никакъв начин здравето на вас, вашите близки и домашните ви любимци.  

Борба с вредители – „Инсект Експерт“ ЕООД: Пълно портфолио от услуги – „Инсект Експерт“ ЕООД ви предлага пълно портфолио от услуги за борба с вредители. В това число услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Независимо с какъв тип вредители си имате проблеми, не се колебайте да се свържете с екипа ни и да заявите съответните услуги.

Борба с вредители – „Инсект Експерт“ ЕООД: Конкурентни цени – стараем се да предлагаме конкурентни за българския пазар цени за нашите услуги за борба с вредители. Цени, които да позволят на широк кръг от потребители и фирми да се възползват от въпросните услуги. Можете да се възползвате също така от абонаментните ни предложения, които ще ви осигурят известни отстъпки в цените.    

Борба с вредители – кои са най-често срещаните вредители около човека?

Как да изберете подходящата фирма за борба с вредители?

Борба с вредители – защо да се доверите на „Инсект Експерт“ ЕООД