Изберете страница

Хлебарките са едни от най-често срещаните вредители както в домовете, така и в бизнес сградите и различните обществени пространства (заведения, ресторанти, магазини и т.н.). Немалко хора правят грешката да не обърнат внимание на това нашествие, което води до увеличаване броя и разпространението на натрапниците. В днешната статия от блога на Инсект Експерт ще ви разкажем защо е толкова важно да вземете бързи и ефективни мерки против хлебарки.

Вредят ли хлебарките на човека?

Хлебарките определено са способни да навредят на здравето и кондицията на човека.  Да, хлебарките не хапят, но в същото време те биха могли да ви надраскат с малките бодли по краката си. Тъй като хлебарките са сериозен преносител на бактерии и вредни микроорганизми, всяко надраскване е възможно да доведе до развиване на определени зарази и заболявания.

Какви са най-честите здравословни проблеми, причинявани от хлебарките?

Според Световната здравна организация (СЗО) хлебарките са фактор при възникването на редица чревни заболявания, като например дизентерия, холера, коремен тиф и диария. От друга страна, контактът им с човешката кожа е възможно да предизвика неприятни алергични реакции. Причинители на въпросните реакции са както отделни части от тялото и слюнката на хлебарките, така и техните яйца и екскременти. Когато става въпрос за помещения и пространства, обитавани от малки деца, не бива да се губи никакво време по отношение вземането на мерки против хлебарки.

Могат ли хлебарките да инфектират храната?    

Още един проблем, свързан с хлебарките, е способността им да инфектират консумираната от човека храна. Това ги прави особено нежелани в ресторантите и заведенията за хранене. При наличието на такива препоръчваме на всички собственици на бизнеси да вземат навременни мерки против хлебарки, защото в противен случай може да се стигне до сериозни последствия – санкции от ХЕИ, отдръпване на клиенти и т.н.

„Инсект Експерт“ ЕООД е верният избор за вас, когато става въпрос за бързи и ефективни мерки против хлебарки. Екипът ни разполага със солиден опит и професионална експертиза в борбата с тези натрапници и знае точно кои методи да използва за целта. Доверете се на „Инсект Експерт“ ЕООД и си осигурете по-чиста и безопасна среда в дома и на работното място!

Прочетете повече за пръскане срещу хлебарки!