Изберете страница

Хлебарките са доста неприятни натрапници, които могат да се появят както в домовете на хората, така и в ресторанти, заведения и на други места, където се съхраняват хранителни продукти. Освен самия дискомфорт от присъствието им и отблъскването на клиентите от търговските обекти, хлебарките е възможно също така да пренасят различни болести и зарази. За да се защитите от тях, е необходимо да извършите пръскане за хлебарки. Ето няколко основни въпроса и отговори, свързани с дейностите за борба с вредителите.

Какви типове препарати е добре да се избират за борба с хлебарките?

Ако искате да си гарантирате желаните резултати от извършваната обработка срещу хлебарки, ви препоръчваме да се насочите към препарати с дълго остатъчно действие. Това най-често са препарати с микрокапсулна технология, причиняващи лавинообразен ефект. Когато една буболечка се зарази, тя отнася заразата в гнездото и по този начин цялата колония загива.

Другите особено подходящи препарати са геловете срещу хлебарки. Те действат дълго време, съдържат хранителни или феромони примамки и привличат хлебарките към местата на които са поставени. Имат изключително голям ефект, когато се съчетаят с друг препарат за опръскване и се ползват за допълнителна обработка на засегнатите помещения.

Пръскане за хлебарки: Достатъчно ли е еднократното пръскане?

Ако се използват препарати с дълго остатъчно действие и в случай, че популацията е малка еднократно пръскане срещу хлебарки ще е достатъчно, за да унищожи напълно вредителите. И все пак всичко зависи от големината и спецификите на съответния обект, като е хубаво предварително да се направи консултация с професионалисти. При големи популации, особено в апартаменти, силно се препоръчват две обработки през 15-20 дена.

Пръскане за хлебарки 1

Пръскане за хлебарки – полезни съвети!

На какви периоди от време да се прави превантивна обработка срещу хлебарки?

При борбата с хлебарките е особено добра идея да се извършват превантивни обработки, особено ако в миналото сте имали проблеми с този тип вредители. Добре е такова превантивно пръскане да се прави поне веднъж на 6 месеца, но оптималният период е 90 дни. Разбира се, ако забележите буболечки в дома си, пръскайте веднага, без да губите никакво време.

„Инсект Експерт“ ЕООД е фирма, която се е специализирала в борбата срещу най-често срещаните вредители, сред които са и хлебарките. Ние сме в състояние да ви предоставим най-добрите препарати на пазара за борба с хлебарки, както и първокласни професионални услуги. Доверете се на отличната експертиза на „Инсект Експерт“ ЕООД и си върнете комфорта, който заслужавате в ежедневието!

Пръскане за хлебарки: Какви типове препарати е добре да се избират?

Пръскане за хлебарки: Достатъчно ли е еднократното пръскане?

Пръскане за хлебарки: На какви периоди от време да се прави превантивно?