Изберете страница

През най-студения период от годината повечето насекоми изпадат в състояние на зимен сън или хибернация. Съответно те не са активни и не притесняват по никакъв начин човека в неговото ежедневие. Не така обаче стоят нещата с дървениците. В следващите редове ще научите защо дейностите по пръскане против дървеници, както и всички предпазни мерки срещу тези вредители, трябва да продължат и през зимата.

Какво е поведението на дървениците през зимата? 

В много случаи през зимата дървениците изпадат в състояние на пестене на енергия, което се нарича диапауза. В това състояние те намаляват до минимум активността си, а развитието на техните ларви спира. Въпросното състояние обаче е само временно и е напълно достатъчно температурите да се повишат леко, за да възобновят дървениците активността, с която се отличават в останалите периоди от годината.

Дървениците в къщата или апартамента

Спирането на дейностите по пръскане против дървеници през зимата е сериозна грешка, която не бива да се допуска. Къщата, апартаментът и дори гаражът ви предоставят на насекомите идеалните условия, за да оцелеят през зимата. Всъщност всичко, от което се нуждаят те, са нормални стайни температури и редовен източник на храна.

Може ли да се стигне до заразяване с дървеници през зимата?

Да, и през зимата е напълно възможно да пренесете дървеници от друго заразено място в своя дом. Така че спазвайте всички необходими предпазни мерки, ако ви се налага да посещавате места, на които може да протича заразата в настоящия момент (напр. студентски общежития). Преди да внесете багажа си обратно в своята къща или апартамент, задължително извършете пръскане против дървеници, за да сте сигурни, че всички скрити гадинки ще бъдат унищожени.

Как се извършва пръскане против дървеници през зимата?

Пръскане против дървеници през зимата се извършва по абсолютно същия начин, както през останалите сезони от годината. Пръскат се всички места и зони, където по принцип се крият натрапниците, помещенията се оставят да престоят така за необходимия брой часове и след това се прави проветряване.

Доверете се на фирма „Инсект Експерт“ ЕООД за качествено и ефективно пръскане против дървеници, което ще ви помогне да изчистите нежеланите вредители от дома си!

Прочетете повече за пръскане срещу дървеници!