Изберете страница

Хлебарките са сред най-често срещаните и най-неприятните натрапници в жилищните сгради. Освен че унищожават хранителните ви запази, те биха могли да прегризят кабели на електроуреди, с което да причинят редица опасни ситуации. За да водите ефективна борба с хлебарките, трябва да знаете колкото се може повече за тях. В следващите редове ще ви представим няколко факта, които биха ви били изключително полезни в това отношение:

Хлебарките са много издръжливи

Неслучайно те съществуват от повече от 300 милиона години. Хлебарките могат да издържат без храна за около месец, както и да оцелеят под вода за около половин час. В допълнение, те са бързи и когато биват поставени под заплаха, умеят да се крият на труднодостъпни места.

Хлебарките имат огромни семейства

Още един факт, който прави присъствието им във вашата къща или апартамент истински кошмар. Някои хлебарки са способни да дадат живот на над 30 000 свои наследници само в рамките на 1 година. Така че в никакъв случай не бива да подценявате наличието им в дома си. Съветваме ви още при виждането на хлебарки или установяването на присъствието им, да вземете бързи и ефективни мерки срещу тях.

Хлебарките се промъкват дори през най-малките пролуки

Хлебарките са способни да се промъкнат дори през най-малките пролуки и съответно да влязат в къщата или апартамента ви. Това се дължи най-вече на техните гъвкави екзоскелети, позволяващи им да преминават през празнини, равни на една четвърт от височината на тялото им.

Хлебарките могат да предизвикат астма и различни алергии

Малко хора са наясно с този риск от присъствието на хлебарки в дома им. Научни изследвания доказват, че слюнката и изпражненията на вредителите стимулират развитието на най-различни алергии и заболявания. В тялото на хлебарките дори се съдържа протеин, който предизвиква астматични пристъпи.

Ние от „Инсект Експерт ®️“ ЕООД ще ви помогнем да се справите ефективно с хлебарките и да ги премахнете напълно от дома или работното си място. През нашия сайт можете да заявите специализираните ни услуги за борба с вредители, както и да си поръчате най-подходящите препарати за тази цел. Доверете се на „Инсект Експерт ®️“ ЕООД и си гарантирайте по-чиста, сигурна и здравословна среда в своето ежедневие!

Прочетете още за пръскане срещу хлебарки!